NEYRON TO‘RDA CHIQISH QATLAMINING TUZILISHI VA VAZIFALARI - Israil Tojimamatov Nurmamatovich,; Meliqo’ziyeva Gulzoda Komiljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sun’iy  neyron  tòrlar  tarkibidagi  chiqish qatlamining  tuzilishi  va  asosiy  vazifalari  batafsil  yoritilgan.  Chiqish  qatlamining neyronlar soni, aktivatsiya funksiyalarining tanlanishi hamda ularning tasniflash va regressiya masalalaridagi roli ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, chiqish qatlamining model natijasini  shakllantirishdagi  ahamiyati  va  yo‘qotish  funksiyasi  bilan  bog‘liqligi tushuntirilgan.  Maqola  sun’iy  intellekt  va  mashinaviy  o‘rganish  sohasida  ta’lim olayotgan talabalar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.