KICHIK BIZNES KORXONALARIDA EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH FARG'ONA VILOYATI MISOLIDA - Mo‘minova Kanizaxon Yuldoshali qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  tezisda  Farg‘ona  viloyatidagi  kichik  biznes  korxonalarining  eksport salohiyati  holati  va  uni  oshirish  yo‘llari  tahlil  qilingan.  Ishda  kichik  biznesning eksportdagi o‘rni, asosiy mahsulot yo‘nalishlari hamda duch kelayotgan muammolar, moliyaviy,  logistika,  sertifikatlash  va  axborot  yetishmovchiligi  yoritilgan.  So‘nggi statistik  ma’lumotlar  asosida  tahliliy  jadval  va  natijalar  keltirilib,  mavjud mexanizmlarni  takomillashtirish  bo‘yicha  aniq  takliflar  ishlab  chiqilgan.  Jumladan, “yagona  darcha”  tizimini  rivojlantirish,  eksportga  ixtisoslashgan  klasterlar  tashkil etish, davlat tomonidan moliyaviy rag‘batlar berish kabi chora-tadbirlar taklif etilgan. Tadqiqot natijalari kichik biznes eksportini rivojlantirishda nazariy va amaliy ahamiyat kasb etadi.