ELEKTRON TO‘LOV TIZIMLARIDA TOKENIZATSIYA TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI - Iqboljon G‘aniyev Ibrohimjon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  elektron  to‘lov  tizimlarida  xavfsizlikni ta’minlashda  tokenizatsiya  texnologiyasining  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Tokenizatsiya  jarayonining  ishlash  mexanizmi,  an’anaviy  shifrlash  usullari  bilan farqlari  hamda  elektron  to‘lovlarda  firibgarlik  xavfini  kamaytirishdagi  roli  yoritib beriladi.  Shuningdek,  PCI  DSS  standarti  talablariga  muvofiqlikni  ta’minlashda tokenizatsiya texnologiyasining afzalliklari ko‘rib chiqiladi.