BULUTLI HISOBLASH MODELLARI: IAAS, PAAS VA SAAS - Iqboljon G‘aniyev Ibrohimjon o‘g‘li,; Rasuljon Turg‘unov Ravshanjon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bulutli  hisoblash  texnologiyalarining  asosiy xizmat ko‘rsatish modellari — IaaS, PaaS va SaaS tahlil qilinadi. Har bir modelning o‘ziga xos xususiyatlari, qo‘llanilish sohasi hamda zamonaviy axborot tizimlaridagi ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, bulutli hisoblash modellarini tanlashda e’tibor qaratilishi lozim bo‘lgan jihatlar ko‘rib chiqiladi.