APACHE KAFKA VA APACHE SPARK STRUCTURED STREAMING ASOSIDA OQIMLI MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH - Rasuljon Turg‘unov Ravshanjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada real vaqt rejimida oqimli ma’lumotlarni qayta ishlash  uchun  keng  qo‘llaniladigan  Apache  Kafka  va  Apache  Spark  Structured Streaming  texnologiyalari  yoritilgan.  Maqolada  ushbu  texnologiyalarning  asosiy tushunchalari, ularning o‘zaro integratsiyasi, ishlash tamoyillari hamda amaliy qo‘llash bosqichlari  ko‘rib  chiqiladi.  Kafka  va  Structured  Streaming’ning  birgalikda qo‘llanilishi  katta  hajmdagi  ma’lumotlarni  samarali,  ishonchli  va  kengaytiriladigan tarzda qayta ishlash imkonini berishi tahlil qilinadi.