TALABALARDA IJODIY-LOYIHAVIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK MODELI VA UNI AMALGA OSHIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH. - Qosimova Gulzoda Erkin Qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annnotatsiya:  Mazkur  maqolada  oliy  ta’limni  modernizatsiyalash  sharoitida talabalarning ijodiy-loyihaviy kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik modeli tadqiq etilgan. Muallif tomonidan taklif etilgan model maqsadli, texnologik va nazorat-tahlil  bloklarini  o‘z  ichiga  olib,  ta’lim  jarayonini “Loyiha  asosida  o‘qitish” (PBL) va “Dizayn-fikrlash”  (Design  Thinking) metodologiyalari  asosida  tashkil etishni nazarda tutadi. Tadqiqotda nazariya va amaliyot uyg‘unligi, talabalarda “soft skills” ko‘nikmalarini  shakllantirish  hamda  ularning  mehnat  bozoridagi raqobatbardoshligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada milliy va  xalqaro  olimlarning  tajribalari  qiyoslanib,  tizimni  joriy  etishdagi  mavjud infratuzilmaviy  to‘siqlar  hamda  ularni  bartaraf  etishning  samarali  yo‘llari  yoritib berilgan.