KOREYA RESPUBLIKASIDA TA’LIM TIZIMINING TASHKIL TOPISHI VA UNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Bekkayev Jasur Shermaxmatovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Jahon  tajribasi  qayta  va  qayta  ko’rsatib  bermoqdaki  qaysi mamlakatda Ta’lim tizimi to’g’ri yo’lga qo’yilsa va uni doimiy rivojlantirib borsa bu yerda barcha sohalar ravnaq topadi, mamlakat iqtisodiyoti tez sur’atlarda rivojlanadi. Xususan 1950-1990 yillar oralig’ida juda tez rivojlanib Gong Kong, Singapur, Tayvan kabi  davlatlar  qatorida  Janubiy  Koreya  ham  "Osiyo  yo’lbarslari"  maqomiga  loyiq ko’rildi.