SHАVKАT RАHMОN SHE’RLАRIDА QО‘LLАNILGАN PОETОNIMLАRNING LINGVОPОETIK TАHLILI - To‘xtayeva Dilafruz Shuhrat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri Shavkat Rahmon she’riyatida  uchraydigan  onomastik  birliklar  lingvopoetik  nuqtayi  nazardan  tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida shoir ijodida qo‘llanilgan poetonimlarning antroponim, gidronim,  etnonim,  mifonim,  teonim,  fitonim  kabi  turlari  aniqlanib,  ularning  shoir poetikasining  o‘ziga  xosligini  ta’minlashdagi  badiiy-estetik  vazifalari  yoritiladi. Shuningdek,  ushbu  onomastik  birliklarning  shoirning  poetik  individualligini  ochib berishdagi  o‘rni,  mazmun  yuklaydigan  konnotativ  jihatlari  hamda  lingvopoetik funksiyalari tadqiq etiladi.