MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISH DASTURLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI - Nazirjonova Gulzodaxon To'lqinjon qizi,; Xalimjonov Abduqunduz Raximjon o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maktabgacha  yoshdagi  bolalar  emotsional  intellektni rivojlantirish jarayoni ularning kelajakda shaxs sifatida muvaffaqiyatli bo‘lishida juda muhim  rol  o‘ynaydi.  Emotsional  intellekt  —  bu  o‘z  his-tuyg‘ularini  anglash, boshqarish, boshqa odamlarning his-tuyg‘ularini tushunish va o‘zaro munosabatlarni samarali  tashkil  eta  olish  qobiliyatidir.  Shu  bois,  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda emotsional intellektni rivojlantirish uchun maxsus dasturlar ishlab chiqish va qo‘llash muhim  hisoblanadi.  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  emotsional intellektni  rivojlantirish  dasturlari  va  ularning  samaradorligi  haqida  ma'lumotlar berilgan.