KORXONALARGA MABLAG‘ KIRITISHNING AFZALLIKLARI: XALQARO TAJRIBA VA ILMIY-DIDAKTIK TAHLIL - Axmedov Amriddin Ibragimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  korxonalarga  mablag‘  kiritish (investitsiya) jarayonining iqtisodiy, ijtimoiy va innovatsion afzalliklari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida O‘zbekiston amaliyoti Germaniya, AQSh, Janubiy Koreya va Xitoy tajribalari  bilan  qiyosiy  tahlil  qilinadi.  Maqolada  investitsiya  muhitini  yaxshilash omillari,  moliyaviy  samaradorlik,  bandlikni  oshirish  va  raqobatbardoshlikni kuchaytirish masalalari ilmiy-didaktik yondashuv asosida ochib beriladi.