OILA TARBIYASI MAZMUNI VA MOHIYATI - Azimova Larisa Jamoliddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Mazkur maqolada oila tarbiyasining mazmuni va mohiyati, uning shaxs kamolotidagi o‘rni hamda jamiyat taraqqiyotiga ta’siri yoritilgan. Oila tarbiyasi farzand  shaxsini  har  tomonlama  rivojlantirishda  muhim  ijtimoiy-pedagogik  omil sifatida tahlil qilinadi. Maqolada oilada tarbiyaning asosiy yo‘nalishlari — axloqiy, aqliy, jismoniy, mehnat va estetik tarbiya mazmuni ochib berilgan. Shuningdek, ota-onaning tarbiyaviy mas’uliyati, oilaviy muhitning bola tarbiyasiga ta’siri hamda milliy va  umuminsoniy  qadriyatlarning  oila  tarbiyasidagi  ahamiyati  asoslab  berilgan. Tadqiqot natijalari oila tarbiyasini samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.