YOSHLAR BILAN ISHLASH BOʻYICHA KASBIY-PEDAGOGIK FAOLIYAT VA UNING OʻZIGA XOSLIKLARI - Xalmatova Zarnigor Akmal qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yoshlar bilan ishlash jarayonida kasbiy-pedagogik faoliyatning mazmuni,  tamoyillari  va  o‘ziga  xos  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Yosh  avlod  tarbiyasi jamiyat  taraqqiyoti  va  istiqbolini  belgilovchi  eng  muhim  omillardan  biri  sifatida qaraladi. Shu sababli pedagogning kasbiy mahorati, shaxsiy fazilatlari, kommunikativ imkoniyatlari,  psixologik  tayyorgarligi  hamda  yoshlar  bilan  ishlashdagi  ijodiy yondashuvi  alohida  ahamiyat  kasb  etadi.  Maqolada  yoshlarning  psixologik xususiyatlari,  ularning  ijtimoiy  faolligi,  motivatsiyasini  shakllantirish  usullari  va tarbiyaviy  ishlarda  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalardan  foydalanishning afzalliklari  yoritilgan.  Shuningdek,  yoshlar  bilan  ishlashda  individual  yondashuv, ijtimoiy-pedagogik  qo‘llab-quvvatlash,  ijobiy  muhit  yaratish  va  ular  bilan  samarali muloqot olib borishning ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari yoshlar bilan ishlovchi pedagoglarga amaliy tavsiyalar berish, kasbiy kompetentlikni rivojlantirish hamda  ta’lim-tarbiya  jarayonining  samaradorligini  oshirishga  qaratilgan.  Ushbu maqola  yoshlar  tarbiyasi  masalalari  bilan  shug‘ullanuvchi  mutaxassislar,  talaba-pedagoglar hamda ilmiy izlanuvchilar uchun muhim nazariy va amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.