FINTEX STARTAP UCHUN KYC JARAYONINI ISHLAB CHIQISH - Azimov Sardor Aburayhon o‘g‘li,; Xoliqnazarov Rashidjon Xomidjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqola  Fintex startaplarida  KYC (Know Your Customer) jarayonini  ishlab  chiqish  va  samarali  amalga  oshirishni  o‘rganishga  bag‘ishlangan. KYC jarayoni moliyaviy xizmatlar sohasida mijozlarni identifikatsiyalash, firibgarlik va  pul  yuvish  xavfini  kamaytirish,  shuningdek,  regulyator  talablariga  rioya  qilish uchun muhim hisoblanadi. Maqolada KYC jarayonining asosiy bosqichlari, jumladan mijozni  identifikatsiyalash,  hujjatlarni  tekshirish  va  avtomatlashtirilgan  monitoring tizimlarini joriy etish batafsil tahlil qilinadi. Shu bilan birga, startap kontekstida KYC jarayonini  elektron  hujjatlar,  biometrik  texnologiyalar  va  dasturiy  yechimlar  orqali integratsiya qilishning afzalliklari ko‘rsatib berilgan.