BULUTLI SAQLASH VA UNING AFZALLIKLARI - Azimov Sardor Aburayhon o‘g‘li; Tolkinboyev Muhammad Yusuf Odiljon oʻgʻli; Suyumov Jo‘rabek Yunusaliyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy axborot texnologiyalari sohasida muhim o‘rin  tutuvchi  bulutli  saqlash  (cloud  storage)  texnologiyasini  o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada bulutli saqlash tushunchasi, uning asosiy turlari — jamoaviy, shaxsiy va gibrid bulutlar, shuningdek foydalanuvchilar va tashkilotlar uchun taqdim etadigan afzalliklari batafsil tushuntiriladi. Shuningdek, bulutli saqlashning xavfsizlik, qulaylik,  iqtisodiy  samaradorlik  va  moslashuvchanlik  kabi  jihatlari  misollar  bilan ko‘rsatib beriladi. Olingan natijalar bulutli saqlash texnologiyasining ma’lumotlarni samarali boshqarish va resurslarni optimal taqsimlash imkonini berishini tasdiqlaydi.