NEMIS TILINI O‘QITISHDA YORDAM BERADIGAN METODLAR VA ULARNING AMALIYOTDAGI O‘RNI - Husanov Elyorbek To’lqin o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:Mazkur  maqolada  nemis  tilini  xorijiy  til  sifatida  o‘qitishda qo‘llaniladigan asosiy metodlar va ularning amaliyotdagi samaradorligi ilmiy-nazariy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  grammatik-tarjima  metodi,  kommunikativ yondashuv,  audiolingval  metod,  vazifaga  asoslangan  yondashuv  (Task-Based Learning),  CLIL  (Content  and  Language  Integrated  Learning)  hamda  raqamli texnologiyalar  asosidagi  o‘qitish  metodlari  qiyosiy  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, metodlarning afzallik va cheklovlari ochib berilib, ularni integratsiyalash orqali nemis tilini  o‘qitish  samaradorligini  oshirish  yo‘llari  asoslab  beriladi.  Tadqiqot  natijalari zamonaviy  ta’lim  sharoitida  metodik  yondashuvlarni  yangilash  va  takomillashtirish zarurligini ko‘rsatadi.