MOLIYAVIY HISOBOT AUDITINI TASHKIL ETISH VA UNI TAKOMILLASHTIRISH - Raximova Ro'za Ozod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Moliyaviy  hisobot  auditini  samarali  tashkil  etish  mamlakat iqtisodiy taraqqiyoti va korxonalar faoliyatining yaxshi yo‘lga qo‘yilishi uchun muhim ahamiyat  kasb  etadi.  Bugungi  kunda  barcha  sohalarda,  xususan,  korxona  va tashkilotlarda moliyaviy shaffoflik va hisobdorlik masalalari doimiy e’tibor markazida bo‘lib  kelmoqda.  Moliyaviy  hisobotning  ishonchli  va  aniqligini  ta’minlash,  uning xalqaro  va  milliy  standartlarga  muvofiqligini  tekshirish  hamda  foydalanuvchilarga to‘g‘ri  va  haqqoniy  ma’lumotlarni  yetkazish  audit  jarayonining  asosiy  vazifalari hisoblanadi. Moliyaviy hisobot auditining tashkil etilishi va mazkur jarayonni yanada takomillashtirish  zamonaviy  iqtisodiy  sharoitda  o‘z  dolzarbligini  yo‘qotmayapti. Ushbu  maqolada  moliyaviy  hisobot  auditini  tashkil  etish  va  uni  takomillashtirish haqida ma'lumotlar berilgan.