YER MONITORINGI VA EKOLOGIK PROGNOZLASHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH - Boymirzayev Alijon Toshmatjon o’g’li; Xolmatov Abdurashid (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yer  monitoringi  va  ekologik  prognozlash jarayonlarida  sun’iy  intellekt  texnologiyalaridan  foydalanish  masalalari  yoritilgan. Sun’iy intellekt asosidagi usullar orqali sun’iy yo‘ldosh tasvirlari, sensor va statistik ma’lumotlarni  tahlil  qilish  imkoniyatlari  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  yer resurslarining  holatini  baholash,  ekologik  o‘zgarishlarni  erta  aniqlash  hamda kelajakdagi  ekologik  xavflarni  prognozlashda  sun’iy  intellektning  afzalliklari  tahlil qilingan.  Maqolada  sun’iy  intellektdan  foydalanishning  samaradorligi,  aniqligi  va amaliy ahamiyati asoslab berilgan.