FUTBOLDA VAR TIZIMI: SIGNAL VA TASVIRLARNI QAYTA ISHLASH ASOSIDAGI TAHLIL - Tursunov Ikromjon Ibrohimjon o’g’li,; Dalibekov Lochinbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  futbol  o‘yinida  qo‘llanilayotgan  VAR  (Video Assistant Referee) tizimining signal va tasvirlarni qayta ishlashga asoslangan ishlash prinsiplari  tahlil  qilinadi.  VAR  tizimida  video  signallarni  olish,  raqamlashtirish, filtrlash va tahlil qilish jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tizimning afzalliklari va kamchiliklari nazariy hamda amaliy misollar asosida yoritilgan.