APACHE KAFKA VA SPARK STREAMING ASOSIDA OQIMLI MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH - Tursunov Ikromjon Ibrohimjon o’g’li,; Xolmatov Abdurashid, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  ishda  Apache  Kafka  va  Spark  Streaming  texnologiyalari asosida  oqimli  ma’lumotlarni  real  vaqt  rejimida  yig‘ish,  uzatish  va  qayta  ishlash jarayoni yoritilgan. Tizim katta hajmdagi ma’lumotlarni uzluksiz tahlil qilish, filtrlash va  natijalarni  tezkor  olish  imkonini  beradi.  Ushbu  yondashuv  sanoat,  moliya, telekommunikatsiya  va  IoT  sohalarida  samaradorlikni  oshirish  hamda  qaror  qabul qilish jarayonlarini tezlashtirishga xizmat qiladi.