DATA MINING BO‘YICHA YAKUNIY LOYIHA: TANLANGAN SOHADA TADQIQOT (TIBBIYOT, BIZNES, TRANSPORT, EKOLOGIYA). - Rayimjonov Tolibjon Adiljon o’g’li,; Xolmatov Abdurashid, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  loyiha  Data  Mining  texnologiyalari  yordamida  tanlangan sohada  (tibbiyot,  biznes,  transport,  ekologiya)  ma’lumotlarni  tahlil  qilish  va  undan foydali  bilimlar  olishga  qaratilgan.  Loyihada  ma’lumotlar  to‘plamlari  yig‘ilib,  turli algoritmlar  yordamida  tahlil  qilinadi,  naqshlar  aniqlanadi  va  qaror  qabul  qilish jarayonini  qo‘llab-quvvatlaydigan  natijalar  olinadi.  Misol  uchun,  tibbiyot  sohasida kasalliklarni aniqlash va oldini olish, biznesda mijoz xatti-harakatlarini tahlil qilish, transportda  yo‘l  harakati  samaradorligini  oshirish  yoki  ekologiyada  atrof-muhit monitoringini  kuchaytirish  maqsad  qilinadi.  Loyihaning  natijalari  real  dunyoda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.