ASSESSMENT OF LANGUAGE SKILLS: LISTENING COMPREHENSION - Boboyeva Gulsevar O’tkir qizi,; Charos Khamroyeva,; Husan Primov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ikkinchi  tilni  o‘rganishda  asosiy  til ko‘nikmalaridan  biri  bo‘lgan  tinglab  tushunishni  baholashning  ahamiyati  yoritiladi. Tinglab tushunish samarali muloqot va tilni o‘zlashtirish uchun muhim hisoblanadi. Maqolada  tinglab  tushunishni  baholashning  samarali  usullari,  baholash  jarayonida uchraydigan muammolar hamda ishonchli va adolatli testlarni ishlab chiqish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Shuningdek, o‘quvchilarning tinglab tushunish ko‘nikmalarini aniq baholashda mos materiallar va topshiriq turlarining o‘rni ta’kidlanadi.