MYSQL MA’LUMOTLAR OMBORINI BOSHQARISH TIZIMIDA BANK SISTEMASINI MODELLASHTIRUVCHI JADVALLAR TUZISH. “XODIMLAR”, “HISOB”, “MIJOZ”, NOMLARI BILAN YARATISH. - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich,; G’afforova Zaxrobonu Ixtiyorjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada MySQL tizimlarining mohiyati, ma’lumotlar omborining zamonaviy axborot saqlash va qidirishdagi o‘rni tushuntiriladi. MySQL ning tezkor, ishonchli  va  mijoz-server  modeli  asosida  ishlashi  qayd  etiladi.  Jadval,  yozuv  va maydon tushunchalari hamda ular orasidagi 1:1, 1:N, N:M munosabatlari izohlanadi. Bank  tizimini  modellashtirish  uchun  “Xodimlar”,  “Hisob”,  “Mijoz”  jadvallarini yaratish zarurligi ko‘rsatiladi.