YOSHLARNING KONSTITUTSIYAVIY MADANIYATINI OSHIRISHDA YANGI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ROLI (Davlat va huquq asoslari fani misolida) - Normuhamedov Zarif Normoʻminovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yoshlarning  konstitutsiyaviy  madaniyatini rivojlantirishda  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalardan  foydalanishning  o‘rni  va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Interfaol metodlar, AKT, gamifikatsiya, virtual simulyatsiya  va  loyiha  asosidagi  o‘qitishning  Davlat  va  huquq  asoslari  fanidagi samaradorligi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari innovatsion yondashuvlar o‘quvchilarda huquqiy  ong,  fuqarolik  mas’uliyati  va  konstitutsiyaviy  qadriyatlarga  hurmatning sezilarli oshishiga olib kelishini ko‘rsatadi.