FAYNBERGNING “TUBI YO’Q DENGIZDAN BOQ…” SHE’RI TABIAT, HAYOT VA INSONIY TUYG’ULAR UYG’UNLIGI - Odilova Charosxon Shavkatjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Aleksandr Faynbergning “Tubi yo‘q dengizdan boq…” she’ri badiiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda tabiat manzaralari orqali hayotning cheksizligi, inson ruhiyatining nozik kechinmalari hamda ijod mas’uliyati yoritib  berilgan.  She’rda  qo‘llangan  ramziy  obrazlar  —  dengiz,  yulduz,  shamol  va barglar inson hayoti, vaqt va avlodlar davomiyligining badiiy ifodasi sifatida talqin etiladi.  Tadqiqot  davomida  shoirning  tabiat  va  inson  qalbi  o‘rtasidagi  uzviy bog‘liqlikni ochib berishdagi  mahorati asoslab beriladi. Maqola  Faynberg  ijodining ma’naviy-estetik  ahamiyatini  ochishga  xizmat  qiladi  hamda  uning  she’riyatidagi falsafiy qarashlarni chuqurroq anglashga yo‘naltirilgan.