T-SQL TILINING ASOSIY OPERATORLARI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich,; Muxsinova Sevinchxon Ikromjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  Microsoft  SQL  Server  ma’lumotlar  bazasini  boshqarish tizimida  qo‘llaniladigan  Transact-SQL  (T-SQL)  tilining  asosiy  operatorlari  ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. T-SQL operatorlari ma’lumotlarni tanlash, tahrirlash, o‘chirish va  strukturasini  boshqarishda  muhim  vosita  hisoblanadi.  Maqolada  operatorlarning tasnifi,  nomlari  va  amaliy  ahamiyati  keng  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  T-SQL operatorlaridan  samarali  foydalanish  ma’lumotlar  bazasi  bilan  ishlash  jarayonini optimallashtirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.