ELASTIK MUHITLAR YORDAMIDA SHTAMPLASH UCHUN MAXSUS KONTEYNER VA USKUNALARNI TAHLILI - Axmadaliyev Sh.Sh.; Nomozov S (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  ishda  elastik  muhit  yordamida  shtamplash  uchun mo‘ljallangan yuqori bosimli konteynerlarning konstruksiyasi, ularni 40Х va 30ХГСА po‘latlaridan tayyorlash texnologiyasi hamda Laplas formulasi asosida mustahkamlik hisoblari yoritilgan bo‘lib, QAB-32 va QRD-600 kabi noyob gidravlik presslarning ishlash prinsipi va elastik yostiqchalar yordamida murakkab detallarni shakllantirish jarayonlari tahlil qilingan.