INFLYATSIYA VA UNGA QARSHI KURASHISH YO’LLARI - Muxammadiyev Kamoliddin G’ulomiddinovich,; Shodiyorov Doniyor Baxtiyorovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  inflyatsiya  va  uning  qarshi  kurashish  yoʻllarini keng  yoritadi.  Inflyatsiyaning  taʼrifi,  oʻlchovi,  turlari  (talab,  taklif,  oʻrnatilgan), sabablari va oqibatlari; qarshi choralar (monetar siyosat: foiz stavkalari, ochiq bozor operatsiyalari, rezerv talablari; fiskal siyosat: soliqlar, xarajatlar qisqartirish) batafsil koʻrib  chiqilgan.  Oʻzbekiston  Respublikasidagi  inflyatsiya  holati,  Markaziy  Bank siyosati  va  xalqaro  tajriba  (AQSh,  Yevrozone)  tahlil  etilgan.  Maqola  iqtisodiyot talabalari, moliyaviy mutaxassislar va siyosatchilar uchun foydali manba boʻlib xizmat qiladi.