ZANJIRLI BOG'LANISH USULINING MOHIYATI VA KORXONA IQTISODIY KO'RSATKICHLARINI BAHOLASHDAGI QO'LLANILISHI - Abdurrazzoqov Hojiakbar Alisher o’g’li,; Mahmudov Bahodir Madaminjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  iqtisodiy  tahlilning  muhim  usullaridan  biri bo'lgan zanjirli bog'lanish usulining nazariy asoslari va amaliy qo'llanilishi yoritiladi. Maqolada zanjirli bog'lanish usulining mohiyati, uning o'ziga xos xususiyatlari, boshqa tahlil  usullaridan  farqlari  hamda  korxona  iqtisodiy  ko'rsatkichlariga  ta'sir  etuvchi omillarni  aniqlashdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ushbu  usulning  korxona faoliyatini  baholash,  rejalashtirish  va  qarorlar  qabul  qilish  jarayonlarida  amaliy qo'llanilishiga  alohida  e'tibor  qaratiladi.  Maqola  nazariy  ma'lumotlar  bilan  birga, konkret misollar va hisoblash texnikasini ham o'z ichiga oladi.