RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASRIDA OPERATIV TAHLILNING IMKONIYATLARI - Abdurrazzoqov Hojiakbar Alisher o’g’li,; Rustamova Xusnidaxon Ravshan qizi,; Mahmudov Bahodir Madaminjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  raqamli  texnologiyalar  sharoitida operativ (tezkor) tahlilning imkoniyatlari va qo'llanilish sohalari chuqur tahlil qilinadi. Maqolada operativ tahlilning mohiyati, uning iqtisodiy qarorlar qabul qilishdagi o'rni hamda sun'iy intellekt, katta ma'lumotlar tahlili (Big Data), bulutli texnologiyalar va biznes-analitika vositalari yordamida tezkor tahlil jarayonlarini avtomatlashtirishning amaliy  imkoniyatlari  yoritiladi.  Shuningdek,  raqamli  transformatsiya  kontekstida operativ  tahlilning  korxona  boshqaruvida  samaradorligini  oshirishdagi  roli  va kelgusida rivojlanish istiqbollari ko'rib chiqiladi. Maqola nazariy konsepsiyalar bilan birga,  zamonaviy  texnologiyalarning  amaliy  qo'llanilishiga  doir  misollar  va tavsiyalarni ham o'z ichiga oladi.