IQTISODIY TAHLIL BOSQICHLARIDA AXBOROT BAZASINI SHAKLLANTIRISH VA MA'LUMOTLAR SIFATINI TA'MINLASH - Abdurrazzoqov Hojiakbar Alisher o’g’li,; Isakov Ozodbek Oybek o’g’li,; Mahmudov Bahodir Madaminjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  iqtisodiy  tahlilning  samarali  amalga oshirilishida  axborot  bazasini  shakllantirish  va  ma'lumotlar  sifatini  ta'minlashning muhim ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy tahlil bosqichlarining har birida axborot  manbalarini  tanlash,  ma'lumotlarni  to'plash,  saqlash  va  qayta  ishlash jarayonlari,  shuningdek  ma'lumotlar  sifati  mezonlari  va  ularni  ta'minlash  usullari yoritilgan.  Zamonaviy  axborot  texnologiyalarining  iqtisodiy  tahlilda  qo'llanilishi, ma'lumotlar  bazalarini  boshqarish  tizimlari  va  axborot  havfsizligi  masalalari  ko'rib chiqiladi. O'zbekiston amaliyoti misolida korxonalarda axborot bazasini shakllantirish jarayonidagi muammolar va ularni hal etish yo'llari tahlil etiladi.