ZAMONAVIY ISHLAB CHIQARISHDA MAHSULOT TANNARXINI BOSHQARISH: AN’ANAVIY TAMOYILLAR VA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA CHAMBARCHAS BOG‘LIQLIGI - Djumayeva Guzal Axtamovna,; Shomurodov Firdavs,; Uroqboyev Zafarbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA  Ushbu  tadqiqotda  ishlab  chiqarish  korxonalarining  iqtisodiy  barqarorligini ta’minlovchi  asosiy  omil  —  mahsulot  tannarxini  boshqarishning  evolyutsion rivojlanishi  tahlil  qilinadi.  Muallif  an’anaviy  xarajatlarni  hisobga  olish  usullari (Standard Costing, ABC) bilan zamonaviy raqamli texnologiyalar (Sanoat 4.0, IoT, AI) o‘rtasidagi dialektik bog‘liqlikni ochib beradi. Maqolada raqamli transformatsiyaning tannarx  strukturasini  o‘zgartirishdagi  roli,  "aqlli"  zavodlarda  resurs  tejash mexanizmlari va strategik boshqaruv qarorlarini qabul qilishda ma’lumotlar tahlilining (Data Analytics) ahamiyati ilmiy asoslangan.