TANNARXNI MINIMALLASHTIRISH USULLARI - Djumayeva Guzal Axtamovna,; Omonov Toxir Zoir O`g`li,; Vohidov Abdurafiq Erkinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  akademik  maqola  korxonalarda  tannarxni  minimallashtirishning kompleks usullarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada tannarx tushunchasining mohiyati, uning korxona faoliyatidagi ahamiyati va raqobatbardoshlikni oshirishdagi o‘rni  o‘rganiladi.  Tadqiqot  ishlab  chiqarish  va  operatsion  jarayonlarni optimallashtirish,  ta’minot  zanjirini  samarali  boshqarish,  texnologik  innovatsiyalar, avtomatlashtirish  va  raqamlashtirishning  xarajatlarga  ta’siri,  inson  kapitalini rivojlantirish  va  sifat  menejmenti,  shuningdek,  moliyaviy  boshqaruv  mexanizmlari kabi  asosiy  yo‘nalishlarni  qamrab  oladi.  Maqola  tannarxni  kamaytirish  nafaqat xarajatlarni qisqartirish, balki umuman korxona samaradorligini oshirishga qaratilgan strategik  yondashuv  ekanligini  ta’kidlaydi.  Yakuniy  qismda  tadqiqotning  asosiy topilmalari  umumlashtirilgan  bo‘lib,  ushbu  sohadagi  mavjud  muammolar  va kelajakdagi tadqiqot yo‘nalishlari bo‘yicha takliflar berilgan.