TASAVVUF FALSAFASIDA SHAXSNING RUHIY KAMOLOTI MASALASI VA UNING YANGI O'ZBEKISTON YOSHLARI TARBIYASIDAGI AHAMIYATI - Xurshida Ne'matova Bobojon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Tasavvuf falsafasi inson ruhiyati va ma’naviy hayotidagi chuqur onglanish, o‘zlikni anglash va kamolot sari intilish borasida o‘ziga xos o‘ringa ega. Bu falsafa  tarixan  musulmon  jamiyatlarida,  jumladan  O‘zbekiston  zaminida  ham ahamiyatli  ijtimoiy,  madaniy  va  tarbiyaviy  vazifalarni  bajargan.  Inson  o‘z  komil ma’naviy shaxs bo‘lib yetishishida tasavvuf tafakkuri hamda uning tarbiya metodikasi yuksak  o‘rin  tutadi.  Bugungi  Yangi  O‘zbekiston  yoshlari  uchun  ushbu  qadriyat zamonaviy va mustahkam asosda ma’naviy risolani, ongli hayot mezonlarini taqdim etadi. Shu sabab tasavvufda shakllangan ruhiy kamolot hamda axloq mezonlarini tahlil qilish va yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyatini o‘rganish dolzarb ahamiyat kasb etadi.