KASALLIK NOMLARINING LOTINCHA TUZILISHI VA TERMINLAR YARATILISHI - Rahimqulova Feruza Gʻani qizi,; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kasallik nomlarining lotincha tuzilishi, ularning morfologik tarkibi hamda tibbiy terminologiyada yangi terminlar yaratish tamoyillari yoritiladi.  Shuningdek,  yunon-lotin  manbalariga  asoslangan  nomlash  an’analari, xalqaro  kasalliklar  tasnifi  bilan  bog‘liqligi  hamda  zamonaviy