YASHIL IQTISODIYOTDA BIZNESNI BOSHQARISH:ENERGIYA VA RESURSLARNI TEJASH - Ibragimov G'anijon G'ayratovich; Muhammadjonov Xabibulloh Muzaffarjon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yashil iqtisodiyot doirasida biznesni boshqarishning asosiy tamoyillari, xususan, energetika va resurslarni tejash masalalari tahlil qilinadi. Yashil iqtisodiyot  global  ekologik  muammolarga  javob  sifatida  shakllanib,  iqtisodiy rivojlanish  va  ekologik  barqarorlikni  uyg‘unlashtirishga  qaratilgan.  Tadqiqotda energiya  samaradorligini  oshirish,  muqobil  energiya  manbalaridan  foydalanish, resurslarni tejash strategiyalari hamda yashil biznes modellarining afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yashil texnologiyalarni joriy etishning iqtisodiy samaradorligi va  ekologik  ahamiyati  tahlil  qilinib,  biznes  subyektlari  uchun  taklif  va  tavsiyalar beriladi.  Maqola  yashil  iqtisodiyot  sharoitida  korxonalarning  raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy yondashuvlarni o‘z ichiga oladi.