PROKURATURA ORGANLARI FAOLIYATIDA HUQUQIY TAHLILI - Normamatov Iqbol Ahmad o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  prokuratura  organlari  faoliyatida  huquqiy tahlilning o‘rni, ahamiyati va amaliy mexanizmlari ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Tadqiqotda  huquqiy  tahlil  tushunchasining  mohiyati,  uning  prokuror  nazoratini samarali  tashkil  etishdagi  roli  hamda  qonuniylikni  ta’minlashdagi  funksional ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, prokuratura faoliyatida huquqiy tahlilni amalga oshirishda qo‘llaniladigan usullar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari asoslab  beriladi.  Tadqiqot  natijalariga  tayangan  holda  huquqiy  tahlilni takomillashtirishga doir ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.