OLIY TA’LIMDA MATEMATIKA YO‘NALISHI TALABALARIGA “UMUMIY FIZIKA” FANINI O‘QITISHDA FANLARARO BOG‘LIQLIKDAN FOYDALANISH VA INTERFAOL USULLARNING O‘RNI - K. K. Urinova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’limda matematika yo‘nalishi talabalariga “Umumiy  fizika”  fanini  o‘qitishda  fanlararo  bog‘liqlikdan  foydalanish  va  interfaol o‘qitish usullarining ahamiyati o‘rganiladi. Fanlararo yondashuv fizika va matematika bilimlarini  integratsiyalash  orqali  murakkab  fizik  jarayonlarni  tahlil  qilish,  nazariy bilimlarni amaliy masalalarda qo‘llash imkonini beradi. Interfaol usullar esa talabalarni faol  ishtirok  etishga  undab,  laboratoriya  ishlari,  guruh  ishlari,  simulyatsiyalar  va muhokamalar  orqali  mustaqil  fikrlash  va  muammolarni  yechish  ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Ishda fanlararo bog‘liqlik va interfaol usullar birgalikda qo‘llanganda o‘quv jarayonining samaradorligi sezilarli darajada oshishi ta’kidlanadi.