UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA OPTIKADAN LABORATORIYA DARSLARINI TASHKIL ETISHDA ZAMONAVIY INTERFAOL USULLARDAN FOYDALANISH - K. K. Urinova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktablarida  fizika fanining  optika  bo‘limi  bo‘yicha  laboratoriya  mashg‘ulotlarini  tashkil  etishda zamonaviy  interfaol  usullardan  foydalanish  masalalari  yoritilgan.  Interfaol metodlarning  ta’lim  jarayonidagi  ahamiyati,  ularning  o‘quvchilarda  amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishdagi roli hamda laboratoriya darslarining samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, optik tajribalarni o‘tkazishda qo‘llaniladigan interfaol metodlar misollar asosida bayon etilgan.