O‘ZINI O‘ZI BAND QILGAN SHAXSLAR FAOLIYATINI MOLIYAVIY RAG‘BATLANTIRISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH CHORA – TADBIRLARI - Baxodirov Zokirjon Olimjon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqolada  o‘zini  o‘zi  band  qilgan  shaxslar  faoliyatining  O‘zbekiston Respublikasi  qonunchiligidagi  huquqiy-me’yoriy  asoslari  va  ularning  faoliyatini moliyaviy rag‘batlantirish bo‘yicha davlat tomonidan yaratilayotgan shart-sharoitlar, shu jumladan, ushbu soha bo‘yicha xorijiy tajribalar hamda ularning mamlakatimiz qonunchiligi bilan bog‘liq jihatlari, shu bilan birga, o‘zini o‘zi band qilgan shaxslar faoliyatini moliyaviy rag‘batlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan keng ko‘lamli islohotlar, davlat dasturlari hamda moliyaviy rag‘bat vositalari to‘g‘risida ma’lumot berilgan.  Mamlakatimizda  ushbu  sohani  rivojlantirish  uchun  qo‘shimcha  takliflar keltirib o‘tilgan.