“SUN’IY INTELLEKT VA IQTIDORLI TALABALARNING RIVOJLANISHDAGI O‘RNI” - QAHHOROVA NILUFAR QODIR QIZI,; SHAHLO ULASHEVA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  jadal rivojlanishi va iqtidorli talabalar faoliyatidagi o‘rni yoritilgan. Dasturchilik sohasidagi yosh  iste’dodlarning  innovatsion  g‘oyalari,  ularning  texnologik  taraqqiyotga qo‘shayotgan  hissasi  hamda  zamonaviy  ta’lim  tizimida  sun’iy  intellektdan foydalanishning afzalliklari tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, iqtidorli talabalarni qo‘llab-quvvatlashning  muhim  jihatlari,  dasturlash  va  ijodkorlik  uyg‘unligi  hamda raqamli jamiyatni rivojlantirishdagi ularning roli keng yoritilgan.