TEZKOR-QIDIRUV TADBIRLARINI OʻTKAZISH ASOSLARI VA SHARTLARI - Yakubov Xushnudbek Sheribbayevich,; Tursunova Mukarramxon Dilshodjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ichki ishlar organlari tomonidan o‘tkaziladigan tezkor-qidiruv  tadbirlarining  huquqiy  mohiyati  tahlil  qiladi.  Asosiy  e’tibor  tezkor-qidiruv  tadbirlarini  o‘tkazishning  asoslari  (ma’lumotlar,  dalillar  va  topshiriqlar mavjudligi) va shartlariga (protsessual tasdiqlash, vakolatlar doirasida amalga oshirish, maxfiylik  prinsipi)  qaratilgan.  Shuningdek,  tegishli  tadbirlarni  amalga  oshirishda vakolatli  organlar  xodimlarining  huquq  va  majburiyatlari,  fuqarolarning  shaxsiy huquqlarni va erkinliklarini himoya qilish masalalari ham yoritib berilgan. Maqolada ushbu  sohadagi  amaliyotni  yaxshilash  va  huquqiy  normalarni  takomillashtirishga qaratilgan taklif va tavsiyalarni ishlab chiqishdan iboratdir.