QASDDAN BADANGA SHIKAST YETKAZISH JINOYATLARINI OLDINI OLISHDA YO‘L QO‘YILAYOTGAN KAMCHILIKLAR VA ULARNING ASOSIY SABABLARI - Tursunova Mukarramxon Dilshodjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  qasddan  badanga  shikast  yetkazish jinoyatlarining mohiyati, ularni oldini olishda uchrayotgan kamchiliklar va ularning yuzaga  kelish  sabablari  yoritilgan.  Jamiyat  xavfsizligi  va  huquqiy  tartibotni ta’minlashda  ushbu  jinoyatlarni  bartaraf  etish  mexanizmlarini  kuchaytirish  muhim hisoblanadi.  Shu  bois  maqolada  profilaktika  choralari,  huquqni  muhofaza  qiluvchi organlar faoliyatidagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar bayon etilgan.