MAYKL FARADEY VA ELEKTROMAGNIT INDUKSIYA HODISASI - U.B.Berdiyev, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  elektromagnetizm  fanining  shakllanishida  hal qiluvchi o’rin tutgan buyuk olim Maykl Faradeyning ilmiy faoliyati yoritilgan. Faradey tomonidan ochilgan elektromagnit induksiya hodisasi zamonaviy elektr energetikasi hamda elektrodinamika rivojidagi ahamiyati tahlil qilinadi.