FUNDAMENTAL OʻZARO TA'SIRLAR - U.B.Berdiyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  tabiatdagi  to‘rtta  fundamental  o‘zaro  ta’sir  – gravitatsion, elektromagnit, kuchli va kuchsiz – haqida keng bayon qilingan. Har bir ta’sir turining tabiatdagi ahamiyati, mikrodunyodan to kosmik miqyoslargacha ta’siri, shuningdek, zamonaviy fizika nuqtai nazaridan ularning tushuntirilishi tahlil qilingan.