KREATIVLIK TUSHUNCHASINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Bekchanova Nafosat Rajapboy qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kreativlik tushunchasining pedagogik mohiyati va  uning  ta’lim  jarayonidagi  o‘rni  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Kreativlik shaxsning  muhim  pedagogik  sifati  sifatida  talqin  etilib,  uning  shakllanishi  va rivojlanishiga  ta’sir  etuvchi  pedagogik  omillar  yoritiladi.  Tadqiqot  davomida kreativlikni rivojlantirishning pedagogik asoslari, ta’lim jarayonida kreativ fikrlashni rag‘batlantirish  imkoniyatlari  aniqlanadi.  Maqola  umumiy  o‘rta  ta’lim  amaliyotida kreativlikni shakllantirish masalalarini ilmiy asoslashga xizmat qiladi.