QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARI LOGISTIKASINI RIVOJLANTIRISH ASOSIDA KICHIK BIZNESNING BARQAROR RIVOJLANISH MEXANIZMLARI - Asqaraliyev Saidali Raxmonaliyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  ilmiy  maqolada  O‘zbekistonda  qishloq  xo‘jaligi mahsulotlari logistikasini rivojlantirish orqali kichik biznes subyektlarining barqaror rivojlanishini ta’minlash mexanizmlari kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda qishloq xo‘jaligi  mahsulotlarini  yetishtirish,  saqlash,  tashish,  qayta  ishlash  va  realizatsiya qilish jarayonlarining samaradorligi kichik biznes faoliyatiga ta’siri nuqtayi nazaridan o‘rganiladi. Ishda 2017–2025 yillar oralig‘idagi O‘zbekiston Respublikasi Statistika agentligi,  Jahon  bankining  Logistics  Performance  Index  (LPI),  FAO  va  OECD ma’lumotlari asosida qiyosiy va tizimli tahlil o‘tkazilgan.