ASQAD MUXTOR SHE’RLARINING LINGVOPOETIK TAHLILI - Tojixo‘jayeva Madinabonu Shuxratbek qizi,; Tursunova Odinaxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  o‘zbek  she’riyatining  yorqin  vakillaridan  biri,  O‘zbekiston xalq yozuvchisi Asqad Muxtorning ijodi lingvopoetik jihatdan o‘rganiladi. Tadqiqotda shoirning she’riy matnlaridagi so’z tanlovi, semantik og‘ish, fonetik uyg‘unlik, badiiy obrazlar tizimi kabi unsurlar tahlil qilinadi. Maqolada shoirning poetik til orqali insom ruhiyati, ichki kechinmalari va o’y-xayollarini ifodalash usullari anqilanadi. Natijada Asqad Muxtorning badiiy tili o’zbek she’riyatining lirik imkoniyatlarini boyituvchi hodisa sifatida baholanadi.