JADIDLAR – MILLAT FIDOIYILARI - Jumayev Bekzod Boymurod o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Turkiston  o‘lkasida  jadidchilik  harakatining vujudga  kelishi.  Turkistonda  jadidchilik  harakatining  yuzaga  kelishida  tarixiy sharoit,shuningdek Turkiston jadidlari xalqni qoloqlik va diniy xurofotdan ozod etish, shariat  tamoyillarini  isloh  qilish,  xalqqa  ma’rifat  tarqatish  va  milliy  muxtoriyatga erishish g‘oyasini ilgari suradilar. Jadidlar milliy birlik, ma’naviy-ma’rifiy isloxotlar bilan jamiyatni yangilash, yuksaltirish yo‘llarini izlaganlar. Ushbu maqolada yuqorida qayd etilgan fikrlar haqida so‘z boradi.