KICHIK BIZNESDA INNOVATSIYALARNI QO‘LLASH - Xomidova Durdona Neʼmatovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  kichik  biznes  subyektlarida  innovatsiyalarni qo‘llashning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan.  Innovatsiya  tushunchasining mazmuni  ochib  berilib,  uning  kichik  biznes  rivojidagi  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil qilingan.  Shuningdek,  mahsulot  va  xizmat  innovatsiyalari,  jarayon  innovatsiyalari, marketing  hamda  tashkiliy-boshqaruv  innovatsiyalarining  kichik  biznes  faoliyatiga ta’siri  batafsil  ko‘rib  chiqilgan.  Innovatsiyalarni  joriy  etish  jarayonida  uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari kichik biznesda  innovatsion  yondashuvni  rivojlantirish  raqobatbardoshlikni  oshirish  va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.