MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KREATIV TAFAKKURNING YOSH DINAMIKASI VA SHAKLLANISH JARAYONI - Berdiyeva Muborak Baxtiyorovna; Toshpo’latova Mukhlisa Nabi kizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.O’zbek  tilida:Maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda kreativ tafakkurning shakllanish jarayoni va yosh dinamikasi o'rganilgan. Tadqiqot 3-7  yoshli  bolalarda  kreativ  qobiliyatlarning  rivojlanish  bosqichlarini  tahlil  qilishga qaratilgan.  Erta, o'rta va katta maktabgacha yosh davrlarining har birida kreativ tafakkur komponenlarining (tasavvur, originallik, moslashuvchanlik) rivojlanish xususiyatlari ochib berilgan. Kreativ qobiliyatlarning shakllanishida o'yin faoliyati, badiiy ijod va muloqotning o'rni asoslangan.  Tadqiqot natijalari maktabgacha ta'lim muassasalari pedagoglari va ota-onalar uchun  bolalarda  kreativ  tafakkurni  yosh  xususiyatlarini  hisobga  olgan  holda rivojlantirish bo'yicha amaliy ahamiyatga ega.